Van de Hare Amsterdam Barbers vieren 80 jarig bestaan

  • 843
  • 22 september 2014

Van de Hare Amsterdam Barbers vieren 80 jarig bestaan

Marc van de Hare viert het tachtigjarig bestaan van kapperszaak Van de Hare Amsterdam Barbers op Singel 274.

Als derde generatie uit de Van de Hare kappersfamilie, is het herenvak Marc met de paplepel ingegoten. En het is in zijn ogen het mooiste ambacht van de wereld; no-nonsense en “a men’s world”!

Marc vertelt;

Na de kappersopleiding, ben ik in 1989 direct in het kappersvak aan de slag gegaan en in 1991 in dienst gekomen bij mijn vader in dit unieke grachtenpand op de Singel, hartje Amsterdam. Na wat omzwervingen, vestigde mijn opa zich hier al in 1953 en ik zet, na mijn vader, nu zijn zaak voort. Voor mij een toplocatie; ‘de mooiste plek van Amsterdam’! Als barber maak ik gebruik van klassieke kniptechnieken voor moderne herenkapsels. Of het nu gaat om opknippen met kam en schaar of met de tondeuse, effileren (uitdunnen) met het scheermes, haarsnijden of scheren, ik doe het allemaal met passie. En onze traditionele barbiersbehandeling waarbij warme en koude doeken gebruikt worden tijdens het scheren met het authentieke klapmes, is de kers op de taart. Wij houden de laatste trends goed in de gaten en gaan voor een kapsel die bij iemand past, waar hij zich goed in voelt. Ook kinderen zijn bij ons welkom. Niet alleen kan ik mijn creativiteit in het herenvak kwijt, maar knippen is ook een sociaal vak.

Van de Hare Amsterdam Barbers is met recht een sociale ontmoetingsplaats geworden waar velen alleen maar even binnen komen voor onze espresso of een praatje. Het is elke dag weer een feest om hier te staan, in het bruisende centrum met een prachtige mengelmoes aan klanten en een ongedwongen sfeer.

www.vandehare.nl